Cara register account adsense paling senang

admin February 23, 2010 32

Sejak akhir-akhir ini, ramai berkata “susah sungguh nak approved kalau register akaun adsense”. Jadi pada hari ini saya ingin berkongsi satu cara yang paling mudah untuk register akaun Google Adsense. Caranya adalah register melalui website Indyarocks. Untuk register sila lawati website di bawah:

http://www.indyarocks.com/register_step1.php

Basically website indyarocks ni adalah satu website social networking sama macam facebook.

Untuk register akaun google adsense menggunakan website indyarocks, sila ikuti aturan di bawah:
1) Register satu akaun email baru, samada Yahoo atau Gmail.
2) Kemudian buka laman web indyarocks dan register account baru di sana. kemudian upload gambar profile pertama anda.
3) Buat satu album dan upload sekurang-kurangnya 10 picture. rujuk tutorial ini.
4) Kemudian completekan profile anda. rujuk tutorial ini.
5) Upload sekurang-kurangnya 2 article blog. rujuk tutorial ini.
6) Dah selesai semua perkara di atas, baru boleh apply akaun google adsense. rujuk tutorial ini.
Okies, bila dah sudah buat semua tu, anda tunggu dalam masa 2 hari gerenti account google adsense anda lulus.
p/s: saya register guna nama yang pernah kena ban dulu, dan ianya aprroved! syiok tak?

 

 

32 Comments »

  1. khai February 23, 2010 at 8:08 am - Reply

    wah bagusnya mklumat ni.terima kasih tuan..

  2. Syed Akmal February 23, 2010 at 8:39 am - Reply

    wah maklumat best. hebat!

  3. Khairul February 23, 2010 at 8:58 am - Reply

    Khai..nama anda sama dengan nama saya hahahahahah ^.^

  4. kakarot February 23, 2010 at 12:42 pm - Reply

    salam,
    terima kasih saya ucapkan kerana anda sudi berkongsi maklumat ini..
    tutorial yang lengkap sekali..

  5. Amir February 23, 2010 at 2:16 pm - Reply

    HAHAHA..ALhamdulillah..syukur bro syed ada buat post ni..akaun saya dah approve dalam masa 6 jam jer!!yeeeppii!!

  6. aktechpage.com February 23, 2010 at 2:35 pm - Reply

    best best best

  7. msaifulnizam February 23, 2010 at 3:34 pm - Reply

    Gud info, 2 kali tak lepas.. bole cuba cara baru ni..

  8. cw February 24, 2010 at 2:24 am - Reply

    salam mr syed ikhwan
    saya berminat nak ikuti program personal coaching adsense
    saya dan seorang lagi blogger

    tapi

    kami ni ada bad record dgn adsense

    dulu kami penah klik adsense sendiri dekat 10 kali
    skrg belum kena ban
    tapi rasanya bakal kena

    so boleh lagi ke ber adsense?

    office saya di KLCC

    bulan march ni boleh ke?

    • admin February 24, 2010 at 8:53 am - Reply

      cw: boleh takda masalah. sebelum tu saya nasihatkan register account adsense baru guna indyarocks.com , boleh tumpang pakai nama org lain, ibu, ayah, akak, abang, adik, suami, isteri, ipar, duai. :D

  9. safiudin.com February 24, 2010 at 3:06 am - Reply

    terima kasih. saya dah cuba… tunggu kelulusan aje

  10. mancai February 24, 2010 at 5:16 am - Reply

    salam singgah, any income update? cam ne perfomance berbanding adsense?

    • admin February 24, 2010 at 8:52 am - Reply

      mancai: saya memang selalu update income adsense di FB

  11. MokhZam February 26, 2010 at 2:04 pm - Reply

    thanks bro…good info,ade gak cara lain nak reg adsense…sblm ni reg adsense pki flixya dan senang nak apporove tp skang ni susah sket la….

  12. anak malaysia March 3, 2010 at 6:04 am - Reply

    Wow..info yang menarik bagi aku..dh lama cuba google adsens x tp lulus niee..

  13. iju March 28, 2010 at 1:04 pm - Reply

    kalo guna nama sama dgn akaun sblm nie boleh ke admin? tp alamat lain.
    Cth akaun skrng: nama : wan saiful wan ahmad

    Akaun yg akan dibuka : w. saiful w. ahmad

    mintak pendapat.

    p/s : kalo tumpang pakai nama org lain cnth nama ibu, so kene bwk la ibu time nk g amik duit adsense :D

    • admin March 28, 2010 at 10:45 pm - Reply

      Iju: boleh guna nama sama, saya dah test. Lulus. Kalau pakai nama org lain, kena bawa individu tersebut masa cashout. :D

  14. azitaco March 30, 2010 at 8:58 am - Reply

    thnk you bro…information yg sgt22222 berguna!!! saya bagi 5 STAR!!

  15. razin March 30, 2010 at 5:58 pm - Reply

    Salam Mr Syed, sy ada 2 soalan :-

    1. Bolehkah sy guna nama anak sy utk daftar GA, umurnya skrg baru nak masuk 17 thn, ada maslah klu nak cash out guna W Union nanti?

    2. 2 artikel yg kita kena post tu, klu kita copy dari blog lain, berapa banyak yg perlu kita edit. Cukup ka klu setakat beberapa patah perktaan kita tukar?

    • admin March 31, 2010 at 3:41 am - Reply

      Razin:

      1) Boleh. takda masalah. cuma bila nak keluarkan duit, bawa dia sekali. Jgn lupa bawa IC.
      2) Boleh. tapi kalau kalgi bagus ubahkan sket perenggan pertamanya.

  16. q March 31, 2010 at 3:31 am - Reply

    naper aku register x approve2 lagi ea.. dh sebulan ni..

    • admin March 31, 2010 at 3:42 am - Reply

      q: pernah check dalam bulk @ spam mail? kengkadang kita tak perasan dah approved.

  17. allly911 April 3, 2010 at 6:45 am - Reply

    pesal lambat gak nak buka adsense guna indyarocks ni… cakap 2 hari je. ni dah lebih 4 hari tak dapat2..any idea???

  18. gabot April 5, 2010 at 2:31 pm - Reply

    jangan tunggu email dari google cuba chek log in ke adsense maybe dah dapat saya buat gitu lah 2 hari jer memang dah dapat

  19. supce2001 April 5, 2010 at 4:04 pm - Reply

    Saya dah baca step by step tapi belum praktik lagi.
    Nampak mudah dan sangat praktikal. InsyaAllah saya akan join.

  20. amoy April 11, 2010 at 3:19 pm - Reply

    saya dah register hampir 2 minggu tapi tak der respon tak tau la approve ke tak? sebab tak de lak dapat email reject dan tak pulak dapat email approve…. berapa minggu nak tgu approve?? saya dah wat seperti yang di nyatakan.. tolong bantu saya…

  21. Azwan April 14, 2010 at 12:50 am - Reply

    Assalamualaikum,

    Terima kasih di atas tutorial yg sgt2 berguna ini.

    Memang mudah ikut step by step.

  22. zura April 21, 2010 at 8:47 am - Reply

    salam…En Ikwan nak tumpang tanya skit, saya dah approve 3 acc ads tp smpai laa ni tak dpt pin no dr google….rasa2nya nape ek???

  23. wan May 11, 2010 at 11:30 pm - Reply

    salam..acc adsense sya pernah kena ban..sya register baru melalui indyarocks.com tapi x approved..bagaimana cara sya nak bukak acc adsense lagi????sya berminat dengan menjana income dari google adsense…terima kasih..

  24. pelawat December 31, 2010 at 5:24 pm - Reply

    betul ke ni bro? mmg dah putus asa ni.. nampak macam ade jalan baru..TQ 4 de information!
    .-= pelawat´s last blog ..Novel – Air Mata Tiga Benua – Siri 04 =-.

  25. fizi January 25, 2012 at 3:32 pm - Reply

    nak tanye skt…ade masalah nak register la..
    ape no tel kat india ek???
    x leh nak tarok no tel yg dia mtk la…huhu

Leave A Response »

*
= 5 + 1

Subscribe Sekarang